ClickCease

Welkom op zorgmatras.com

4 tips om geld te besparen als je met pensioen bent


Als je met pensioen bent is het lastig om meer geld te gaan verdienen. Je moet dus geld gaan besparen om meer geld over te houden aan het einde van de maand. Maar hoe doe je dat? Hier lees je hoe je meer geld over houd aan het einde van de maand door een paar simpele tips.


Kijk naar je uitgaven
Het duurt even voor je het gedaan hebt maar als je het eenmaal gedaan hebt dan kan je dat veel geld besparen. Als je na gaat waar je uitgaven heen gaan kan je er misschien een aantal stoppen of veranderen. Bijvoorbeeld je verzekering, die verschillen per jaar en dat kan je veel geld schelen. Daarom is het verstandig om nu alvast te gaan kijken naar andere zorgverzekeraars en je zorgverzekering in 2019 alvast te gaan vergelijken. Als je een zorgverzekering vergelijker gaat gebruiken heb je als voordeel dat je ook meteen er achter kan komen welke zorgverzekeraar het beste bij je past.


Koop een waterdicht matras
Om geld te besparen kan je ook geld investeren, zo kan je dit op langere termijn meer geld opleveren. Koop bijvoorbeeld een waterdicht matras. Zo’n matras beschermt je matras tegen water en vocht en kan dus langer mee waardoor je minder snel een nieuwe hoeft te kopen en je daar dus geld op bespaart.


Seniorenkorting
Het is heel simpel maar heel veel mensen vergeten het. Wanneer je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer gaat reizen of gezellig een dagje naar een museum gaat is er vaak sprake van seniorenkorting. Bij deze korting kan je dit meestal al wel bijna de helft schelen van het bedrag, vergeet hier dus ook geen gebruik van te maken!


Boodschappen
Er zijn tegenwoordig veel winkels met verschillende acties, als winkel 1 het niet in de actie heeft dan heeft winkel 2 dat wel. Kijk daarom wekelijks in de foldertjes om erachter te komen waar je het goedkoopste boodschappen kan doen. En doe dat ook, dit kan je op lange termijn meer geld opbrengen dan je denkt!