ClickCease

Welkom op zorgmatras.com

Een goed matras. Wat komt daar allemaal bij kijken?

Er zijn heel veel soorten matrassen, en iedereen die een matras zoekt heeft zo zijn eigen eisen. De een heeft last van zijn rug, de ander van zijn nek. De een is een rugslaper, de ander een zijslaper. De een is op zoek naar een tweepersoonsmatras, de ander hoeft slechts een eenpersoons. Maar naast deze eisen is er natuurlijk altijd verschil tussen een goed en een slecht matras. Dit verschil wordt in dit artikel verder toegelicht.

 

Bij het kiezen van een matras zijn een aantal dingen van belang om rekening mee te houden:

  • De afmetingen van het matras
  • Of er eventuele lichamelijke klachten zijn
  • De financiële mogelijkheden van de koper
  • Wel of geen verstelbaar matras
  • De voorkeur voor stevigheid
  • Het lichaamsgewicht

 

Bij de afmetingen van het matras is het van belang om eerst te kijken naar de lengte van het bed. Heb je nog geen bed, dan is het belangrijk om te kijken naar je lengte, en aan de hand daarvan een bed te kopen dat lang genoeg is. Daarnaast is het logischerwijs ook belangrijk om te bepalen of je een eenpersoons- of tweepersoonsbed wilt. Wanneer je al een bed hebt, is het simpelweg kijken naar de afmetingen van het bed, en een matras met diezelfde afmetingen uitkiezen.

 

Bij lichamelijke klachten is het erg belangrijk om je goed te verdiepen in verschillende matrassen. Sommige matrassen zijn namelijk erg goed voor bijvoorbeeld rugklachten, terwijl andere matrassen juist alleen maar slecht hiervoor zijn. Het is dan ook belangrijk om hier goed over na te denken. Een matras is vaak een koop voor de lange termijn. Dan moet je niet hebben dat je een matras koopt dat de klachten verergerd. Verder is het ook goed om te weten dat er speciale matrassen zijn voor mensen die ziek zijn deze matrassen laten geen wondvocht, bloed en urine door.

 

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het budget dat beschikbaar is. De beste matrassen zijn vanzelfsprekend vaak van een betere kwaliteit en dus duurder. Belangrijk is hierbij om te kijken hoeveel kwaliteit je kan krijgen voor het bedrag dat je tot je beschikking hebt. Wordt het matras dan toch te duur? Dan moet je misschien toch een van je eisen laten vallen.

 

Heeft je bed een verstelbare bodem? Dan hoort daar natuurlijk ook een matras bij wat mee kan bewegen met deze verstelbare bodem. Matrassen met Bonellvering zijn dan bijvoorbeeld direct uitgesloten.

 

Stevigheid is dan weer iets persoonlijks, dat is net wat je zelf fijn vindt. Wat hierbij wel mee kan spelen is of u klachten heeft. Is dit niet aan de orde, dan is het dus net wat uw persoonlijke voorkeur heeft.

 

Daarnaast heeft elk matras een maximaal gewicht wat het kan dragen. Dit is ook altijd belangrijk om rekening mee te houden. Anders is de levensduur van een matras plotseling veel korter dan normaal.

Auteur : Johan Niemeijer