ClickCease

Welkom op zorgmatras.com

Goedkope matrassen

 

Wanneer u zoekt naar een nieuw matras op internet zult u zeer goedkope matrassen tegen komen waaraan nadelen kleven die u pas maanden later ontdekt of misschien wel helemaal niet. Een goede nachtrust is belangrijk voor uw gezondheid.

nadelen :

  • Kuilvorming      
  • Giftige stoffen
  • Slecht slapen
  • Rugpijn
  • Schouderpijn
  • Zweten
  • Klam
  • Magnetisch veld door middel van metalen binnenvering

Kuilvorming

kuil vorming in matras

Veel goedkope matrassen worden gemaakt van polyether. Polyether heeft een gesloten celstuctuur en daarom een slecht ventilerend vermogen waardoor het vaak te warm aanvoelt en te weinig vocht op neemt.

Omdat het matras een gesloten celstructuur heeft krijgt men op den duur kuilvorming. Daar waar u ligt gaan de luchtbelletjes kapot en daar waar u niet ligt gaan de lucht belletjes niet kapot. Deze kuilvorming is zeer slecht voor uw rug. De levensduur van een polyether matras is kort.

Ook een matras met binnenvering of pocketvering krijgt na verloop van tijd kuilvormingen en is dus slecht voor uw rug.

Kies voor een koudschuim matras. In tegenstelling tot polyether heeft koudschuim een open celstructuur waardoor deze een goed ventilerend vermogen heeft en dus ook goed vocht afvoert. Bij een koudschuim matras komt geen kuilvorming voor. De levensduur van een koudschuim matras is lang.

 Ook een matras met binnenvering of pocketvering krijgt na verloop van tijd kuilvormingen is dus slecht voor uw rug.

Giftige stoffenGiftige stoffen

Steeds meer schuim van goedkope matrassen welke worden aangeboden op internet worden gemaakt in China of een ander land in Azië. Op het schuim in dergelijke matrassen is geen enkele kwaliteitscontrole, hetgeen een kwalijke zaak is.

Voordat u een matras koopt op internet is het verstandig om te kijken of er een certificaat van Certipur of LGA met uw matras geleverd wordt om er zeker van te zijn dat uw matrasvulling 100 % vrij is van giftige stoffen.

 

Hetzelfde geld voor de tijk of de matrashoes. Een Öko-Tex certificaat garandeert dat de hoes of de tijk 100 % vrij is van giftige stoffen.

 

Magnetische velden

Springveer matras

Electrische bekabeling welke is aangesloten op het net draagt een elektrische spanning, iedereen weet dat je een flinke schok kunt krijgen van een ontblote kabel welke is aangesloten op het net. Minder bekend is het elektrisch veld dat om zo'n kabel heen hangt. Dit veld kun je immers niet waarnemen. Echter wanneer men geregeld en langdurig wordt blootgesteld aan dit electrisch veld kan dit zeer nadelig zijn voor de gezondheid. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn mensen die zeer dicht bij een elektriciteitsmast of een bovenleiding van een spoorwegbaan wonen.

Lichamelijke klachten

Langdurige blootstelling aan zulke energievelden kunnen op de duur klachten veroorzaken als hoofdpijn, slaapstoornissen, verminderde weerstand, allergieën, depressies, vermoeidheid en zelfs kanker.

Het verband met een matras

Springveer matrassen of pocketveer matrassen bevatten veel metalen veertjes.

Deze metalen veertjes kunnen een elektrisch veld van een lampje op het nachtkastje oppikken of van de elektrische bedrading in de muur waar het bed tegen aanstaat. Terwijl u ligt te rusten  van een dag hard werken wordt het veld zelfs direct onder uw lichaam verspreidt. Daar komt bij dat door de spoelvorm van de veren de spanning wordt vast gehouden en gemagnetiseerd. Een onderzoekend bioloog stelt vast hoe groot de spanning op een matras met springveren kan zijn.

 

Steven Magee toont aan dat er een magnetisch veld hangt om een pocketveer matras

 

Steven Magee toont  hoe veel elektrische spanning er op het matras kan staan