ClickCease

Welkom op zorgmatras.com

Hulpmiddelen voor in de slaapkamer

Voor welke kledingkast kiest u in de slaapkamer?

Kledingkasten zijn er in verschillende soorten en maten. Vaak komt het voor dat uw slaapkamer niet groot genoeg is en dat u hiermee rekening moet houden tijdens de aanschaf van een kledingkast? Maar waar kunt u uit kiezen? Welke kledingkast is geschikt voor uw slaapkamer en welke is het makkelijkste in gebruik? U kunt kiezen uit bijvoorbeeld een kledingkast met schuifdeuren, met klapdeuren of met zweefdeuren.

Heeft u veel ruimte nodig in uw kledingkast dan kunt u kiezen voor de zweefdeurkasten, waarbij de deur zich aan de buitenkant van de kast bevindt en waardoor u meer ruimte overhoud in uw kledingkast. Indien u dankzij een zorgbed minder ruimte in uw slaapkamer heeft dan kunt u het best kiezen voor een kledingkast met een schuifdeur. De schuifdeur kledingkast neemt namelijk de minste ruimte in beslag, waardoor u veel ruimte overhoud voor diverse andere hulpmiddelen voor in de slaapkamer.

Welke matras is geschikt voor u?

Matrassen zijn er in verschillende vormen en maten. U kunt gebruik maken van een matrastopper, u kunt kiezen voor een enkele matras, grote matras voor twee personen of een incontinentie matras die weer waterdicht is. Ook de hardheid dankzij de inhoud of de dikte van de matras zijn belangrijk om comfortabel te slapen. Toch zien we dat steeds meer ouderen kiezen voor de makkelijke waterdichte incontinentie matrassen. Deze matrassen zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit maar zijn ook verkrijgbaar in diverse soorten schuim, waaronder koudschuim en traagschuim. Het voordeel van een incontinentie matras is dat u geen last meer heeft van natte plekken op uw matrassen, de matras gaat niet stinken en blijft hygiënisch beschermt.

Andere bijzondere artikelen die u kunt gebruiken als hulpmiddel in de slaapkamer

Waterdichte hoofdkussens zijn de ideale manier om te voorkomen dat uw kussen nat wordt van zweet, speeksel, plas of bloed. Het kussen blijft hierdoor fris en schoon en gaat niet stinken naar vreemde geuren.

Ook indien u niet kiest voor een incontinentie matras dan kunt u kiezen uit een beschermer voor uw matras, oftwel een incontinentie matrashoes. Wilt u meer informatie over de hoezen, kasten of incontinentie matrassen? Bekijk dan de links in dit artikel!

 

Auteur: Niels Vos