Welkom op zorgmatras.com

Voordelen van een boxspringbed


Een volwassen persoon heeft gemiddeld 7 tot 8 uur slaap per etmaal nodig. Wij hebben dit nodig voor zowel de geestelijke als de lichamelijke rust. Slecht slapen kan vervelende gevolgen hebben. Een goede nachtrust is daarom erg belangrijk. Een grote factor hierin is het vanzelfsprekend het bed. Het aanbod in bedden is ondenkbaar groot. We hebben de keuze uit vele soorten bedbodems, matrassen en topmatrassen. Een populair soort bed is de boxspringcombinatie. Dit heeft meerdere redenen.

Comfort

Allereerst wordt het ligcomfort van een boxspring geroemd. Er zijn namelijk combinaties te maken tussen diverse soorten matrassen en verschillende soorten topmatrassen. Ieder slaper heeft een andere voorkeur. De ene ligt liever zacht, de ander geeft de voorkeur aan stevig bed. Ook warme en koude slapers kunnen hun ideale bed samenstellen. Ook heeft de koper de keuze uit vlakke bodems en elektrisch verstelbare bodems. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen wanneer er vanuit bed tv wordt gekeken. Ook de hoogte van het boxspringbed is een voordeel. Deze is een stuk hoger dan bij een normaal bed. Hierdoor is het in en uit bed stappen fijner. Ook is de werkhoogte bij het verschonen van het bed beter.

Ventilatie

Tijdens het slapen zweten we veel. Gemiddeld verliest een mens 0.25 tot 2 liter vocht per nacht. Dit moet allemaal worden afgevoerd door een matras. Door de verenstructuur in een boxspringcombinatie is de ventilatie uitstekend en wordt het vocht snel afgevoerd. Hierdoor blijft het matras fris en schoon. Ook de temperatuur van een boxspringbed wordt over het algemeen als zeer prettig ervaren.

Levensduur

Bij goed gebruik gaat een boxspringbed erg lang mee. Het onderstel gaat gemakkelijk 25 jaar mee. Wel is het aan te raden om eens in de 10 jaar een nieuwe matras aan te schaffen. Op deze manier blijft het ligcomfort zo goed mogelijk en is de kans op fysieke klachten na het slapen kleiner. Door het gebruik van een topmatras kan de levensduur van het matras worden verlengd. Bovendien zorgt een topmatras voor extra comfort.

Uiterlijk

Een boxspring heeft vaak een robuuste uitstraling. Door zijn omvang is een boxspringcombinatie meer onderdeel van het interieur dan ieder ander bed. Daarnaast bieden boxspringbedden een enorm aanbod aan stoffering, kleur en hoofdborden. Hierdoor is het mogelijk om het perfecte bed samen te stellen, zowel qua uitstraling als comfort.

Een boxspringbed is dus naar hartenlust samen te stellen. Het bed kan voldoen aan de wensen van ieder type slaper. Bovendien is het een stijlvolle toevoeging aan iedere slaapkamer. Het bed is verkrijgbaar in iedere prijscategorie en daarmee voor iedereen te beschikbaar.


Een gedachte over “Voordelen van een boxspringbed”

  • Jan Dijkstra

    Ik heb recent een boxspring gekocht en ben daarmee zeer tevreden. Het comfort vind ik een belangrijk punt en is stukken beter dan met mijn vorige bed. Een boxspring is inderdaad wel een opvallend meubel en bepaalt daardoor erg sterk de uitstraling van de slaapkamer. Maar het is fijn dat er heel veel aanbod is en je bijna elk onderdeeltje wel kan kiezen.

    Reageren
Geef een reactie