ClickCease

Welkom op zorgmatras.com

Wat is Gelfoam

 

Matrassen met een toplaag van gelfoam hebben perfecte slaap eigenschappen.Gelfoam

De open celstructuur van gelfoam zorgt voor goede ventilatie. En is daarom zeer geschikt voor mensen die het snel warm krijgen in bed, of last hebben van spier- of gewrichtsklachten.
Door de drukverlagende werking van gelfoam blijft de bloedsomloop constanter en wordt de druk verlaagd op de pijnlijke plaatsen.

In ziekenhuizen en andere sectoren van de zorg worden gelfoam matrassen veelvuldig ingezet vanwege deze eigenschappen. In combinatie met de goede ventilatie en de lange levensduur zijn dit belangrijke factoren voor de zorgsector om voor gelfoam matrassen te kiezen. Voor een goede ondersteuning van het lichaam wordt gelfoam bijna altijd gecombineerd met een kern van koudschuim. Het Lichaamsgewicht wordt goed verdeeld en ondersteund door de koudschuim. Door de toplaag van Gelfoam kunnen sommige delen van het lichaam dieper in het matras wegzakken dan andere en worden toch even goed ondersteund.

  • De levensduur van een goed gelfoam matras is circa 15 jaar.
  • Een gelfoam matras ventileert zeer goed,  krijgt geen kuilvorming en heeft een hoog ligcomfort.


→ Naar combi gezondheidsmatras met gelfoam


In ziekenhuizen en verpleeghuizen wordt  het matras met gelfoam ook gebruikt om decubitus (doorligplekken) te kunnen voorkomen bij mensen die langdurig op bed liggen.

Inmiddels wordt het ook veel verkocht in de gewone beddenwinkels. Het gelfoam voelt naast de eerder genoemde voordelen dan ook erg prettig aan om op te slapen en is daarom natuurlijk ook heel geschikt voor iedereen die gewoon goed voor zijn of haar spieren en gewrichten wil zorgen zonder in te leveren op comfort.