ClickCease

Welkom op zorgmatras.com

Wat is een koudschuim matras

Koudschuim zouden we het hightech schuim van dit moment kunnen noemen. Koudschuim is een polyurethaanschuim, maar het wordt in tegenstelling tot polyether tijdens de fabricage niet op een hoge temperatuur geproduceerd. Koudschuim heeft een open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht opneemt. Door deze open celstructuur voelt een matras van koudschuim niet warm aan. Ook belangrijk is dat kuilvorming bij koudschuim matrassen niet voorkomt.
Koudschuim heeft een hoog comfort en een zeer lange levensduur. Koudschuim matrassen zijn in de regel goede matrassen met unieke, hoogwaardige eigenschappen en gaan lang mee. Koudschuim biedt de beste progressieve tegendruk (progressieve druk betekent dat hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer het tegen zal drukken), daardoor heeft koudschuim een hoog corrigerend vermogen. Dat is het vermogen van het matras om zich dusdanig aan te passen aan het lichaam, dat het lichaam voldoende ondersteund wordt, daar waar het nodig is. Met andere woorden: Een koudschuim matras biedt veel ondersteuning. De veerkracht van een koudschuim matras wordt uitgedrukt in HR (High Resilience).

Koudschuim alleen biedt al een hoog ligcomfort, maar met een toplaag van Gelfoam is het mogelijk om een echt perfect matras te maken. U voelt geen enkele oneffenheid meer onder uw matras.

De levensduur van koudschuim

De levensduur van een koudschuim matras is afhankelijk van het HR gehalte, bij een HR40 is de levensduur zo'n 10-15 jaar.

Conclusie

Een koudschuim matras is zeer veerkrachtig, neemt goed vocht op en krijgt geen "kuilvorming". De levensduur is lang.

→ naar koudschuim matrassen