ClickCease

Welkom op zorgmatras.com

Rollator kopen

3 Item(s)

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Driewiel Rollator

  Deze driewiel rollator met mand en dienblad is vanwege zijn kleine draaicirkel zeer wendbaar en dus zeer geschikt voor binnenshuis. De driewielrollator is voorzien van anatomische handvatten waardoor u een stevigere grip heeft en een maximaal comfort. Ook is de driewiel rollator voorzien van een parkeerrem zodat u bij stilstand kunt leunen en steunen zonder dat deze wegrolt. Ondanks de luxe uitrusting weegt deze lichtgewicht rollator toch maar 6.7 kg. De handvatten zijn in hoogte verstelbaar.

  Een Rollator kopen doet u bij zorgmatras.com !

 2. Lichtgewicht Rollator


  Deze Lichtgewicht rollator is vanwege zijn lage gewicht gemakkelijk vooruit te duwen. Hij is voorzien van een zitje met rugsteun zodat u onderweg even kunt gaan zitten om uit te uitrusten. Om te voorkomen dat de rollator wegrolt kunt u hem op de handrem zetten. Tevens is de Rollator voorzien van een mandje zodat u makkelijk een boodschap kunt vervoeren. Deze lichtgewicht rollator is inklapbaar en daarom ook erg geschikt om mee te nemen in de auto.

  Een Rollator kopen doet u bij zorgmatras.com !

 3. Boodschappenrollator


  Deze boodschappenrollator is voorzien van een grote tas met 2 extra zakken. Hij biedt een uitstekende onderstruning voor het doen van boodschappen en u kunt er op zitten om uit te rusten. Deze boodschappen rollator biedt door zijn ultralicht frame en vierwiel constructie veel stabiliteit. Verder is deze gemakkelijk op en in te klappen.

  Een Rollator kopen doet u natuurlijk bij zorgmatras.com !

3 Item(s)

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren

Wij hebben de beste rollators voor u uit gezocht en in deze categorie geplaatst.


Wanneer kunt u een rollator kopen

 • Als u pijn heeft in de benen of de rug
 • Als u een beperkt uithoudingsvermogen heeft
 • Of als u moeite heeft om in evenwicht te blijven


Waar moet u op letten als u een rollator koopt

Als u een rollator gaat kopen zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.

Aantal wielen

Een rollator met 3 wielen is wendbaarder en compacter. Dit laatste is bijvoorbeeld belangrijk als u van plant bent de rollator te vervoeren in de auto. Een nadeel van een rollator met 3 wielen is dat ze minder stabiel zijn dan rollators met 4 wielen.

Het gewicht van de rollator

Let bij het kopen op het gewicht van een rollator. De rollators van tegenwoordig zijn over het algemeen gemaakt van lichtere materialen dan waar ze vroeger van werden gemaakt. Maar er zitten toch nog steeds verschillen in. Wanneer u een rollator in de auto moet tillen is het fijn als deze niet te zwaar is.

Zitje / dienblad

Wanneer u onderweg graag wil uitrusten dan is het fijn als er een zitje op de rollator zit. U kunt dan de parkeerrem er op zetten zodat de rollator niet weg rolt.
Sommige rollators zijn voorzien van een dienblad waar u spullen op kunt meenemen wanneer u zich verplaatst.

Soort wielen

Bij het kopen van een rollator kunt u letten op de wielen. Massieve wielen zijn minder geschikt voor buiten omdat deze minder schokken opvangen en dit hobbelig is.

Afstellen rollator hoogte

Koop een rollator waarvan u de handvatten op de juiste hoogte kunt instellen. Een rollator die niet is ingesteld op juiste hoogte kan zorgen voor rugklachten of schouderklachten. De juiste hoogte kunt u bepalen door rechtop te gaan staan op uw dagelijkse schoenen en uw armen langs het lichaam te laten hangen. Meet dan de afstand tussen de vloer en de bovenkant van uw polsen. Op deze afstand dient u de handvatten van de rollator af te stellen.

Handrem

Een goede rollator dient te zijn voorzien van handremmen. Deze gebruikt u bijvoorbeeld bij het lopen wanneer u een stoepje op en af moet.

parkeerrem

Een parkeerrem gebruikt u wanneer u bijvoorbeeld even wil gaan zitten op de rollator om uit te rusten.Hoe moet u een rollator gebruiken

Een rollator gebruikt u om u beter te kunnen verplaatsen en te voorkomen dat u valt. Met onderstaande tips van Samen beter thuis leert u hoe u een rollator moet gebruiken.

 

Tussen de achterwielen van de rollator lopen

Met een rollator de stoep op en af

Opstaan en zitten

Met de rollator door de deurEen Rollator kopen doet u bij zorgmatras.com

Rollator kopen. Wij hebben de beste rollators voor u uit gezocht en in deze categorie geplaatst. Wanneer kunt u een rollator kopen Als u pijn heeft in de benen of de rug Als u een beperkt uithoudingsvermogen heeft Of als u moeite heeft om in evenwicht te blijven Waar moet u op letten als u een rollator koopt Als u een rollator gaat kopen zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Aantal wielen Een rollator met 3 wielen is wendbaarder en compacter. Dit laatste is bijvoorbeeld belangrijk als u van plant bent de rollator te vervoeren in de auto. Een nadeel van een rollator met 3 wielen is dat ze minder stabiel zijn dan rollators met 4 wielen. Het gewicht van de rollator Let bij het kopen op het gewicht van een rollator. De rollators van tegenwoordig zijn over het algemeen gemaakt van lichtere materialen dan waar ze vroeger van werden gemaakt. Maar er zitten toch nog steeds verschillen in. Wanneer u een rollator in de auto moet tillen is het fijn als deze niet te zwaar is. Zitje / dienblad Wanneer u onderweg graag wil uitrusten dan is het fijn als er een zitje op de rollator zit. U kunt dan de parkeerrem er op zetten zodat de rollator niet weg rolt. Sommige rollators zijn voorzien van een dienblad waar u spullen op kunt meenemen wanneer u zich verplaatst. Soort wielen Bij het kopen van een rollator kunt u letten op de wielen. Massieve wielen zijn minder geschikt voor buiten omdat deze minder schokken opvangen en dit hobbelig is. Afstellen rollator hoogte Koop een rollator waarvan u de handvatten op de juiste hoogte kunt instellen. Een rollator die niet is ingesteld op juiste hoogte kan zorgen voor rugklachten of schouderklachten. De juiste hoogte kunt u bepalen door rechtop te gaan staan op uw dagelijkse schoenen en uw armen langs het lichaam te laten hangen. Meet dan de afstand tussen de vloer en de bovenkant van uw polsen. Op deze afstand dient u de handvatten van de rollator af te stellen. Handrem Een goede rollator dient te zijn voorzien van handremmen. Deze gebruikt u bijvoorbeeld bij het lopen wanneer u een stoepje op en af moet. parkeerrem Een parkeerrem gebruikt u wanneer u bijvoorbeeld even wil gaan zitten op de rollator om uit te rusten. Hoe moet u een rollator gebruiken Een rollator gebruikt u om u beter te kunnen verplaatsen en te voorkomen dat u valt. Met onderstaande tips van Samen beter thuis leert u hoe u een rollator moet gebruiken.   Tussen de achterwielen van de rollator lopen Met een rollator de stoep op en af Opstaan en zitten Met de rollator door de deur Een Rollator kopen doet u bij zorgmatras.com

Beoordeling: 4.9/5 gebaseerd op 4 beoordeling(en)
Beginnend op: € 179,50